Vőlegények viselete

Természetesen az esküvőn a vőlegény ruházata is jelentős szerepet tölt be, ezért nagyon fontos a körültekintő választás.
Tévedés azt hinni , hogy elég egy öltönyt felvenni és már kész is.
Vőlegények öltözeténél a legfontosabb, hogy a menyasszony ruhájához és az esküvő színhelyéhez passzoljon.
Ha a menyasszony ruhája nagy volumenű, uszályos, királynői, akkor a vőlegény öltözetének is a klasszikus eleganciát kell követnie. A vőlegények ebben az esetben az következőkben  részletezett öltözetek közül, illetve a fekete, vagy igen sötét szürke vőlegény öltöny közül választhatnak.
Klasszikus – ami alatt a zsakettet, frakkot illetve sajátosan Magyarországon még a szmokingok viseletét is értjük. Ezeket az a színösszeállításukban is kötött öltözeteket azoknak ajánljuk, akik esküvőjüket úgy képzelik el, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Ezeknél az öltözeteknél, ahogy írtam fontos  a színösszeállításnál maradni.
Zsakettek esetében a zakó mindig sötétszürke, a nadrág szürke-fekete sűrűn csíkos, a mellény galambszürke, a nyaksál vagy „plastron” lehet világosszürke, ezüst színű illetve sárga is.
A frakkok színe esküvőre mindig fekete. Fehér illetve egyéb színekben létező frakkokat csak a revü-ben fellépő művészek viselnek! Fehér mellény és természetesen fehér csokornyakkendő illik hozzá. Fekete csokornyakkendőt a tévedések elkerülése végett sose viseljünk frakkhoz, esetleg mások azt gondolhatják, hogy az esküvőn felszolgálókhoz tartozunk! Viccesen azt mondják, hogy a frakk nem szereti a napot, ezt úgy kell értenünk , hogy amikor a nap még süt/világít addig frakkot nem viselhetünk. A zsakettekkel meg pont fordítva áll a dolog, nem esti viseletnek tervezték. Nagyon szépek és főként elegáns viseletek a frakk és a zsakett, de a kabát hátul hosszított szabása miatt mégis a magas vékony  uraknak állnak igazán jól. Ezt a ruhaválasztásnál ne feledjük!
A szmoking csak Magyarországon - egyedülállóan Európában - viselhető ruhadarab esküvőre.
A fekete öltönytől abban különbözik, hogy a kabát kihajtója fényes anyagból készült és a nadrágot kétoldalt szatén csík díszíti. Főként fekete színben igazán szép, de léteznek fehér zakóval és fekete nadrággal is változatai.
Akik a klasszikus viselet helyett az alkalmi öltönyök mellett voksolnak, azok is jól választanak, mert ezeket az öltönyöket még van esélyük más kiemelt alkalomra viselni.http://eliteszalon.hu/kollekciok/volegeny_oltonyok
Az alakalmi/vőlegény öltönyök anyaga lehet gyapjú, selyem, acetát, viszkóza és ezek keveréke, de a legfontosabb, hogy kevésbé gyűrődős anyagból készüljön. A leghíresebb kollekciókban, mint az Egon Von Fürstenberg, Lancetti megtalálhatók a fényesebb anyagból készített alkalmi darabok is. A vőlegények szinte kötelező ruhadarabja a ceremónia mellény és nyakkendő.
Ez utóbbiak szabása változó lehet, de majdnem mindig nyakkendőtű illetve strassz kő díszíti a csomót. Ilyen mellény szettek kaphatók a Magic Moment szalonban, ahol a vőlegény öltönyökből, kiegészítőkből is gazdag választék áll rendelkezésre.
www.magicmoment.hu
 
 

Jó tudni: