Milyen legyen a vőlegény mellénye?

 A vőlegény öltönyök elengedhetetlen kiegészítője a mellény és színben hozzá illő nyakkendő.
A ceremónia mellény viselete a régi korok elegáns öltözeteiből maradt fenn napjainkig. Gondoljunk csak a frakk vagy a zsakett mellényekre. Magára valamit is adó vőlegény kötelezően visel mellényt a zakó alatt, nem is beszélve a nyakkendőről.
Többektől hallottam, hogy nyáron, amikor az esküvő lesz  úgyis nagyon meleg lesz, ezért nem akar a vőlegény még mellényt is viselni. Általában a zakót és mellényt egyszerre a ceremonia ideje alatt viselik a a vőlegények, ami általában templomban - ,ahol még nyár közepén sincs nagyon meleg - vagy a házasságkötő teremben zajlik. A szertartások fél,  egy órát tartanak, tehát ez idő alatt kell csak elviselni az esetleges meleget. Később –ha az esküvő nem túl formális- a melegre való tekintettel megengedett a zakó levétele. Általánosságban , ha a vőlegény leveszi a zakóját a többi öltönyt viselő úrnak is megengedett a zakóból kibújni. Megjegyezném még, hogy ha a vőlegény/ ifjú férj leveszi a zakóját –pontosan- a mellény szettnek köszönhetően még mindíg ő lesz a legjobban öltözött a férfiak között.
Esküvői mellényeinkhez –szettben – francia nyakkendőt ajánlunk viselni. Ezek a francia nyakkendők a hagyományos nyakkendőktől eltérnek és kizárólag a vőlegény privilégiuma ezek viselete.
Nem kell megíjedni, hogy nem tudják majd megkötni ezeket a sálszerű nyakkendőket, mert előre megkötötten értékesítjük ezeket. Nyakban méretre állíthatóak , a nyakkendő alsó végét a mellény alatt kell viselni. A csomó részét általában dísztű ékesítiti.
Ha a vőlegény a -hangulat szélesedésével –esetleg a mellényt is le szeretné venni magáról, akkor a francia nyakkendőt se felejtse magán!
Mellényszettjeink több színben, méretben kaphatók. Mellényeink hátul méretre állíthatók.
A mellény színe mindíg  a menyasszonyi ruha színével harmonizáló legyen. Fehér menyasszonyi ruhák mellé fehér, szürke, sötétszürke, ezüst mellények illenek, de sötétkék öltönyök mellé a kékek legtöbb árnyalata is kifogástalan.
Törtf ehér, ekrü színű menyasszonyi ruhák mellé melegebb színárnyalatú mellényeket szoktunk javasolni, mint a , tört fehér, bézs, arany, óarany, barna, mokka, mályva  illetve pezsgő színűeket. Barna vőlegény öltönyhöz is ezek a színek illenek a legjobban.
Ízelítő képpen tekintsék meg mellény szett kínálatunkat itt.
illetve  keressenek fel bennünket személyesen férfiruha szalonunkban :
Elite szalon 1067 Budapest
Teréz krt. 31.földszint 3.
53. kapucsengő
Tel.:+3613023899
       +36209863390

Jó tudni: