Lehet-e fényképezni a szalonban?

 Lehet-e fényképezni a szalonban?
 
Gyakran teszik fel a kérdést ruhapróbák alkalmával. „Jobban emlékeznénk a menyasszonyi ruhára- mondják -,ha egy képet készíthetnénk róla”. Természetesen lehet fényképezni szalonunkban a kiválasztandó ruhákat, nem tartunk attól, hogy menyasszonyi ruháinkat bárhol lemásolnák, mert meg vagyunk arról győződve, hogy a fénykép alapján megvarrt ruha sem anyagában, sem fazonjában sem lenne ugyanolyan , mint a szalonunkban felpróbált ruhadarab. Szalonunk csak eredeti, tiszta forrásból származó ruhákkal foglalkozik, melyeket híres tervezők, nagy múltú esküvői ruha készítő cégektől szerezzük be, akik az általuk forgalmazott ruhák anyagait kizárólag saját ruháik készítéséhez használják, kiskereskedelmi forgalomba így nem kerülnek. A pontos másolat készítése így gyakorlatban kizárt.
A szalonban a fényképezés, ahogy írtam megengedett, bár a  kis telefonokkal készített képek nem adják hűen vissza a menyasszonyi ruha fényét, teljes szépségét. Jó fényképező gépekkel már jobb képek készülnek a szalonban, de ha nem fényképész kezében van ez a remek készülék, akkor a képek még mindig nem adják vissza azt az élményt, amit ruháink személyes próba során nyújtanak. Természetesen nem kell profi fotóssal érkezni a ruhapróbára, csak megjegyeznénk, hogy az esküvőn viszont profi fotós lesz , aki ismerni, tudni fogja a legkedvezőbb beállítást az ifjú párról.
Meg vagyunk róla győződve, hogy igazán csak az a ruha jó , amelyik belevésődik memóriánkba, kellemes emléket hagy maga után. A fénykép róla csak másodlagos, lévén a próba során a menyasszonyi ruha nincs a viselőjére teljes mértékben ráigazítva.
 
 

Jó tudni: